Inlagd LCHF sill
Posted by
dinvikt on Saturday, April 7, 2012 ·
Leave a Comment
Sill är en
mager fisk
med bra naringsvärdet. Den innehåller 17% protein och 10-20% fett samt
mycket med A och D vitaminer. Den innehåller också de viktigaste
mineraler som kalcium (Ca), fosfor (P) och järn(Fe). Sill är rik i
omega-3 fettsyror men inte lika mycket som fett fiskar gör.
Sill ingår i många olika maträtter. Här är
recept på inlagd
LCHF sill helt utan socker. Passar perfekt som ensam rätt eller tapas.
Ingredienser:
- 500 g salt sill, utan skinn och ben
- 1 morot,stor
- 5 schalottenlökar, stora
- 3 polska saltgurka
Sillag:
- 3 dl vatten
- 1 dl ättika (12%)
- 2 tsk salt
- 1 lagerblad
- 5 kryddpeppar, hela
- 5 svartpeppar, hela
Gör så här:Vattna sillen över natten , bytt vatten
två gånger. Sill borde vara lagom saltad. Skölj sillen och låt den rinna
av. Om du har tjocka sill skivor dela de på längden. Skala de kokta
morötterna och dela i lagom tunna skivor. Gör samma med saltgurka och
schalottenlökar. Placera skivor av morot, salgurka och schalottenlök i
mitten av sillskiva, rulla ihop och håll med tandpetare. Blanda vatten,
salt ättika lagerblad,kryddpeppar och korn av svartpeppar i en kastrull
och koka upp. Låt kallna. Lägg lite lök på botten i en glasburk
och placera sill tätt i den. Häll över den kalla lagen och skivad lök
på. Ställ i kylskåp i 1 dygn.