Sidor

söndag 16 mars 2014

Bröd utan vetemjöl

Ingredienser:
  • 4 lätt uppvispade ägg
  • 200 g kesella
  • 1 msk bakpulver
  • 60 g kruskakli
  • 50 g solrosfrö
  • 45 g sesamfrö (jag hade inga och tog psylliumfrön istället)
  • 2 msk linfrö
  • 2-3 msk kokosolja
Gör så här:
  1. Blanda alla ingredienserna.
  2. Häll i en form täckt av bakplåtspapper.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 180° i ca 50 minuter.
 – receptet går att variera
hacka i lite nötter
rivna morötter
bär




60 g kruska kli = 1 dricksglas (typ 2,5 dl)
50 gr solrosfrö = 1/2 glas
45 gr sesamfrö = 1/2 glas
Har sett en uppsjö av dessa recept och de skiljer sig lite i kvantiteterna allihop, så det funkar med ungefärliga mått.